Служебният премиер с първи коментар за предложения от партия Има такъв народ премиер . Той

...
Служебният премиер с първи коментар за предложения от партия Има такъв народ премиер . Той
Коментари Харесай

Янев: Личността на премиера в тази нетипична ситуация е много важна

 Служебният министър председател с първи коментар за предложения от партия  " ИТН " министър председател. Той съобщи, че не го познава персонално и не е разговарял с него, само че му пожела триумф.

" Пожелавам му да има качества и нервите да бъде в положение да води, тъй като обстановката е нетипична и личността на претендента за министър председател е доста значима, предвид обстоятелството, че електоралната поддръжка все още за предстоящ кабинет не е задоволително ясна. Важно е дали той е консенсусен, дали ще получи предстоящата поддръжка в Народното събрание, с цел да може да бъде формирано държавно управление и този консенсус ще предопредели доколко това държавно управление ще бъде дейно и с задоволително дълъг небосвод, с цел да направи нужните промените ", сподели Янев и изрази опасения, че в случай че това не се случи, алтернативата е някакъв тип задълбочаване на политическата рецесия и поява на междуинституционална рецесия. 

Служебният министър председател изрази вяра народните представители в Народното събрание да намерят в себе си и между тях мощ и мъдрост да създадат и поддържат нужните обединения или групи по ползи и болшинства, тъй че да има устойчиво ръководство. 

" Не желая да звуча като наставник и човек, който дава насоки за цели на едно държавното управление. Приоритетите, които чухме през вчерашния ден от претендента за министър председател, значително повтарят, в това число и свършеното от служебното държавно управление. Нещата са значително свършени, оттук насетне би трябвало да бъдат продължени. Мисля, че до огромна степен основата е положена. При положително предпочитание от Народното събрание, всичко може да бъде свършено в обозримо бъдеще в границите на месец-два ", счита Янев.

Той отказа да разяснява възможни имена на бъдещите министри и дали измежду тях ще бъдат хора от неговия кабинет:  " Нека не се занимаваме със спрягане на имена. Това е въпрос на цели и диалози сред партиите. Не бих желал да злоупотребявам с никакви имена и да споделям дали нещо би трябвало, или не би трябвало да става. Не мога да разясня кой какво ще прави. Мога да кажа какво мисля аз. Нека забележим по какъв начин Народното събрание ще си свърши работата и когато е ясно дали ще излъчи, или не държавно управление, тогава ще разясняваме други хипотези ", добави той.

Служебният министър председател е посетител на 18-ото гайдарско надсвирване в границите на Илинденския събор в родопското село Гела.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР